Saturday, May 18, 2013

My relationship with mirrors.

CERmo BY HE MIN YE Namaku He Min Ye. Aku anak tengah dari tiga adek beradek. Yang sulung kakakku dan yang bongsu adalah adek lelaki.Bapakku pegawai tinggi dalam Perhidmatan Awam kerajaan. Ibuku se orangutan guru. Kami berlima tinggal pin hyphen- ran elan. Dari satu tempat ke satu tempat dalam tempoh yang tidak lama. Jadi kawan-kawan yang kami kenal sekadar kenalan dan kadang-kadang, belum sempat kenal rapat, dah kena pindah. Akibat berpindah-pindah, bapaku menghantar kami tiga beradek ke sekolah asrama penuh apabila usia kami meningkat 13 tahun. Kakakku ialah yang pertama pergi sekolah asrama penuh di Kulim, Kedah. Aku ke Sekolah Tinggi Chung Ling, Ayer Hitam, Pulau Pinang dari tahun 1984 hingga tamat tingkatan lima pada tahun 1988. Adekku turut bersekolah di sana cuma lewat tiga tahun dari aku. Semasa adekku,namanya He Mun yun. Aku panggil nama singkatnya dengan panggilan Munyun. Dia sedikit gepal atau tembam. Selalu diusik oleh rakan-rakan sedarjah dengannya. Akulah abang yang sentiasa memberi pelindungan kepadanya. Suatu hari, kejadian yang tidak dapat dilupakan terjadi. ketika itu aku di tingkatan lima. Seorang pengawas dari darjah lain memberi ucap selamat pagi kepada guru yang mengendali kelas matematik. Aku kenal pengawas ini yang selalu suka bodek guru-guru. Dia suka melapor perkara-perkara mengenai disiplin para pelajar kepada guru matematik, encik Guan. Guru ini adalh guru disiplin. Guru Guan berwatak lembut tetapi garang macam orang perempuan.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Kalau dia berleter, habis semua orang kena tempiasnya. mula dia ungkit cerita tentang pengalaman hidupnya. Lebih-lebih lagi perihal zaman dia bersekolah ditahun-tahun 70an. Kami sedarjah sudah bosan dengan ceritanya. Setelah pengawas menghampiri encik Guan, dia berbisik sesuatu di cuping telinga guru yang tinggi lampai itu. Semua pelajar diam. Seakan mahu mendengar apa yang dibisikan. kami sedarjah sudah faham dengan keadaan sebegini. kami memerhati perilaku pengawas yang kami gelar reporter. Setiap hari pengawas yang bernama sebenar Beng Kuan, akan menemu encik... If you want to dismount a full essay, purify it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment